An Irish whiskey journey through time

Obs! Denna provning är på engelska.

Host: John Cashman, Global Brand Ambassador

Fakta: The independent spirit of Ireland. Under denna provning får du lära dig mer om den irländska whiskeyhistorian. En resa genom tid och rum och en beskrivning av de olika whiskeystilar som funnits på Irland. Vi provar igenom den familjeägda Cooley portföljen som sammanfattar samtliga whiskey typer. Visste du föresten att Irland var det största whiskeyproducerande landet för drygt 100 år sedan?


Kilbeggan. På 250 år har mycket har hänt runt destilleriet i den lilla byn Kilbeggan i centrala Irland men en sak är oförändrad, stadens stolthet Kilbeggan Whiskey. Redan 1757 destillerades den första whiskeyn i kopparpannorna och det gör Kilbeggan till världens äldsta licensierade whiskeydestilleri.

Tyconnell. Mångfalt prisbelönta Tyrconnell Single Malt whiskey har sitt ursprung i Andrew A Watt’s Distillery i Derry på Irland. Distilleriet började sin verksamhet redan år 1762 och är känt för att vara det första destilleriet i världen som installerade en patenterad kopparpanna.

Connemara Irlands enda rökiga maltwhiskey. Under 1700- och 1800-talen var tiderna tuffa i det vilda och otillgängliga området Connemara på Irlands atlantkust. Här tillverkade invånarna, oftast illegalt, sin egen whiskey. Whiskeyn man skapade var unik och man torkade kornet över torveldar som gav den en distinkt rökig karaktär.

Greenore är Irlands enda singelgrain whiskey. Grainwhiskey är basen i en blend. Majs och en näve malt utgör grunden som får jäsa till ett majsöl som sedan kokas i hög kolonnformad panna.

Vi provar:
Kilbeggan
Kilbeggan 18 YO
Tyrconnell Single Malt Whiskey
Tyrconell Maderia Cask 10 YO
Connemara Peated Single Malt Whiskey 8 YO
Connemara Peated Single Malt Whiskey 12 YO
Greenore Single Grain 6 YO

 MASTER CLASSES - Torsdag 6 Oktober - (OBS Kan bokas här till kl 12:00 samma dag, därefter på telefon 08-662 94 94)
An Irish whiskey journey through time - 20:00 
Mr Cashman 
190 kr